Anja Feliers (1971) is vandaag met 150.000 verkochte exemplaren een van de succesvolste thrillerauteurs van Vlaanderen.

Ze werd geboren in het Limburgse Bilzen en bracht haar jeugd met haar ouders, broer en grootouders door in een dorpje vlakbij, Rekem. Toen ze zeven jaar oud was, ontdekte ze tijdens een weekje ziek zijn het plezier van lezen en werd ze een trouwe bezoekster van de bibliotheek. Toen Anja elf was, verloor ze haar moeder aan een ziekte. Dat had een blijvende impact op haar.

Op de middelbare school ging Anja dankzij een leerkracht Nederlands steeds meer schrijven. Ze beloofde zichzelf dat ze ooit een boek zou schrijven over het verlies van haar moeder. Zo ontstond Donkere kamers, haar debuut dat in 2004 gepubliceerd werd.

Zes jaar later, in 2010, bracht ze haar eerste thriller uit: Verleid me. Haar grote doorbraak kwam er met de thrillerreeks rond psychologe Kathleen Verlinden. Het achtste deel in die reeks, Het perfecte meisje, werd in 2018 bekroond met de prijs voor de Beste Vrouwenthriller van het Jaar. Daarnaast schreef Anja Feliers ook aan een reeks rond het medium Caro Westerhof, met onder meer Huid tegen huid (2020), waarmee ze de titel van Beste Nederlandse Vrouwenthriller van 2020 won.

In het voorjaar van 2021 startte Anja Feliers met de Dirty Little Secrets-trilogie, een erotische reeks over het verlangen van de vrouw, die is opgebouwd rond lifestylejournaliste Louise.

Met haar jongste dochter Tara keerde ze in 2023 terug naar haar liefde voor kinder- en jeugdboeken. Samen brachten ze Warme armen en Groene ogen uit, waarin grote gevoelens voor kleine lezers centraal staan.

In 2024 viert Anja Feliers haar twintigjarig auteurschap.

Anja woont nog steeds in Bilzen, samen met haar partner Patrick en twee dochters, Luna en Tara. Boven de keuken, op haar schrijfzoldertje, blijft ze schrijven…