gastenboek
media
foto's
anja
actueel
boeken
Login

Recensie De Boekenkast

Na de bloedstollende thriller 'Hou van mij' die vorig jaar verscheen, is 'Laat me los’ de tweede thriller uit een reeks die zich afspeelt in Oud-Rekem.
De hoofdpersonages: Kathleen, haar dochter Julie, vriend Lucas en vriendin Elisabeth zijn al gekend uit ‘Hou van mij’.
 

Doordat auteur Anja Feliers in haar verhaal werkt met een psychologe onderscheidt ze zich van andere misdaadauteurs, die bijna altijd werken rond een rechercheduo.

De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en de personages worden zo levendig weergegeven dat je tijdens het lezen echt in hun huid kruipt.

'Laat me los' is een zeer realistisch verhaal. Het hoofdthema’s zijn gevoelens en emoties en de lezer zal dit op de ene of de ander manier herkennen. Iedereen heeft wel een bepaalde angst en sommige problemen die je ervaart, kan je niet alleen oplossen.

Toch deinzen vele mensen terug om professionele hulp te zoeken. Dikwijls zijn ze bang of vinden ze het een schande. Wat zullen de mensen wel denken van hen. Maar sommige problemen of gebeurtenissen kan je niet alleen oplossen of verwerken en is het aangewezen om professionele hulp van een psychologe te zoeken.

Zoals de titel van het boek zegt is het moeilijk om het boek los te laten. Tijdens het lezen wil je altijd maar meer. Het verhaal is spannend van de eerste tot de laatste bladzijde. Als lezer ga je zelf op zoek naar de waarheid en elke keer blijkt dat je op het verkeerde spoor zit.
In het verhaal zitten alle ingrediënten die nodig zijn: spanning, een vleugje sex, aandacht voor details en een verrassende ontknoping.


Anja Feliers heeft met ‘Laat me los’ opnieuw bewezen dat ze een plaatsje in de top van de thillerauteurs verdient. Zeker aan te bevelen!

 

Recensie De Leesfabriek

Op een foto-expositie over het dorpje Oud-Rekem ziet Kathleen een vroegere schoolvriendin terug. Deze vertelt haar over haar problemen thuis en over haar man Alex, die al jaren een angstpsychose heeft. Hij is over beschermend naar hun dochter Hanne toe. Hanne wordt er gek van, ze mag niets. Niet naar fuiven, niet met vriendinnen een dagje shoppen, helemaal niets! En niet alleen Hanne is zijn bemoeiend gedrag beu, ook haar moeder. Daarom zoekt ze hulp bij Kathleen, een psychologe van beroep. Kathleen wil deze taak wel op haar nemen, het is immers haar job. Maar al snel blijkt dat het niet de doorsnee cliënt is die ze voor zich heeft. Alex’ verleden speelt hierin een grote rol. Zijn verleden lijkt zijn leven helemaal overgenomen te hebben. Alex vindt het bezoek bij deze psychologe dan ook maar niets en stelt zich terughoudend op. Hij lost niets over zijn verleden, maar Kathleen merkt dat er veel meer aan de hand is dan een gewone moeilijke jeugd. Wat zit Alex toch dwars?

Laat me los is spannend van de eerste tot de laatste bladzijde. Het boek leest dan ook vlot doordat je wil weten wat er in het verleden gebeurd is. Telkens kom je een beetje meer te weten tot halfweg het boek. Dan komt de wraakactie…. Anja Feliers laat zeer goed de details uitkomen en beschrijft haar personages alsof je ze in het echte leven zou kennen. Het boek is zeker de moeite waard en ik zou het zelfs tot één van mijn lievelingsboeken willen benoemen. Zeker lezen dus!